Μια κινηματογραφίστρια και μια ερευνήτρια ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μια νέα πλατφόρμα και μιλούν για το φεμινισμό σήμερα και την ανάγκη επαναπροσέγγισής του. Μαζί, είναι υπεύθυνες για τη διεξαγωγή και την εξέλιξη του This is not a feminist project.

‘Oπως είπαν στη συνέντευξή τους: “ o This is not a feminist project ως τίτλος αυτού του εγχειρήματος αποτελεί μια ειρωνεία, ευχόμαστε εύστοχη. Προήλθε από την ανάγκη επαναπροσέγγισης της σημασίας και της ιστορίας της λέξης “Φεμινισμός”, και είναι μια συνειδητή επιλογή που επιχειρεί από τη μία να αντικατοπτρίσει τους διαφορετικούς τρόπους (θετικούς ή αρνητικούς) με τους οποίους μπορεί να έχουμε αντιληφθεί αυτή τη λέξη μέχρι τώρα, και από την άλλη να μας προσκαλέσει να αναρωτηθούμε για το τι τελικά συνιστά σήμερα για την καθεμία/τον καθένα από εμάς, το πόση σημασία έχουν οι λέξεις, οι όροι αλλά και οι δράσεις, σε ποιόν απευθύνονται και κατά πόσο τελικά μας αντιπροσωπεύουν.

Επιπλέον, υιοθετώντας έναν μάλλον “επιθετικό” τίτλο, που αποποιείται την όποια προφανή κατηγοριοποίηση του εγχειρήματος – χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι την απαρνείται εξ ολοκλήρου – επιδιώκουμε να ανοίξουμε έναν διάλογο και να απευθυνθούμε σε ένα ευρύτερο κοινό, καθώς και να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή αυτού στη διαμόρφωση του project που, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι πάντα υπό εξέλιξη.”

 

Εάν θέλετε να διαβάσετε όλη την συνέντευξη ακολουθείστε τον σύνδεσμο: http://www.athinorama.gr/cityvibe/article/basia_kai_mari_telika_eiste_feministries_kai_ti_einai_to_this_is_not_a_feminist_project-2529041.html